Autoverhuur Aruba

Je zou misschien zeggen dat je op Aruba geen auto nodig hebt. Het eiland is niet groot en de meeste dingen kun je lopend of met het openbaar vervoer doen. Het punt is wel dat het openbaar vervoer lang niet overal komt en het best leuk is om het eiland zelf met de auto te verkennen. In dat geval kom je dus uit Autoverhuur Aruba.  Wij raden je aan om een auto met vierwielaandrijving te kiezen, want op sommige plekken op het eiland, vooral in de natuur, zijn de wegen erg hobbelig!

Autoverhuur Aruba; waar kun je terecht

Als je meteen bij aankomst op Aruba over een auto wilt kunnen beschikken, is het slim om er al vanuit Nederland een te reserveren. Op het vliegveld zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig; Avis, Budget, Herz en National bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om er later vanuit je hotel bij de autoverhuurbalie een te regelen. Let wel op; 4×4 auto’s zijn uiteraard erg populair, dus als je zeker wilt zijn dat er een jeep voor je beschikbaar is, reserveer dan ruim van te voren!
Prijs Autohuur

Het is niet duur om een auto te huren op Aruba; de dagprijs is ongeveer $35 en ook de brandstofprijzen liggen een stuk lager dan bij ons. De meeste verhuurbedrijven verwachten dat je direct betaalt, inclusief borg, en dat dan het liefst met creditcard. De borg ligt vaak rond de $500.

Regels en tips om een auto te huren

Om een auto te kunnen huren moet je beschikken over een geldig rijbewijs, een Nederlands rijbewijs is prima, en meestal geldt er een minimum leeftijd van 21 of 23 jaar. Het is verstandig om de auto te checken voordat je wegrijdt. Kijk of het reservewiel aanwezig en in goede staat is. Zorg dat je de gegevens van de verhuurder weet, mocht er iets met de auto zijn of zodat je hem kunt bellen in geval van pech.