Golfen op Aruba

Golfen op Aruba? Golfliefhebbers kunnen op Aruba een uniek ervaring beleven. De greens op met uitzicht op een azuurblauwe zee en een constante passaatwind die ook een balletje mee wil spelen. Het bounty eiland beschikt over 2 golfbanen en een derde, 27 holes baan, is in de  maak. Combineer een heerlijke tropische vakantie met een golfavontuur dat je niet snel zal vergeten!

Wat zijn de mogelijkheden voor Golfen op Aruba

Voor een golfvakantie in Aruba heb je de keuze uit 3 golfbanen. Je kunt

Golfen op Aruba

Golfen op Aruba

uiteraard zelf een hotel boeken en proberen bij een golfbaan in te schrijven, maar dat is waarschijnlijk best lastig, omdat de regels voor toelating soms streng zijn, zoals je misschien bekend zal zijn. Er zijn een twee resorts die beschikken over een golfbaan en er is 1zelfstandige golfbaan. Maar het is ook mogelijk om te boeken bij een hotel of resort dat afspraken heeft met 1 van deze golfbanen, zodat je eenvoudig op een  golfbaan terecht kunt.

Golfbanen op Aruba

Aruba Golfclub

Aruba Golfclub

De Aruba Golfclub is de eerste golfclub op het Caribische eiland en stamt uit 1941. De baan ligt ten zuiden van St. Nicolaas. De Aruba golfclub begint echter een beetje in onbruik te raken, omdat er aan die kant van het eiland altijd veel wind staat en er nieuwe banen zijn.
De nieuwe club Tierra Del Sol is op het moment de belangrijkste golfbaan op Aruba; het is een achttien holes baan op het meest noordelijke punt van Aruba en maakt deel uit van een resort. Het is een par 71 baan die ontworpen is door de bekende architect Robert Trend Jones II. Op Tierra del Sol wordt het jaarlijkse Aruba International Open Golf Tournament georganiseerd. Ook succesvolle en bekende internationale golfers doen daar aan mee.

Verder heb je nog het Divi resort. Het is een groot complex met Divi Village, hotel, resort en golfbaan (uit 2005). Het is een par 36 baan met 9 holes. Het grote voordeel van dit resort is dat het dicht bij Oranjestad is en je dus makkelijker ook het eiland kunt verkennen. Daarnaast is het resort aan de oostkant van het Caribische eiland gelegen, waardoor je er minder last hebt van de wind.