Musea op Aruba

Voor cultuurliefhebbers heeft Aruba een aantal interessante musea; een ideale afwisseling tijdens je vakantie! Hieronder een overzicht van de musea op Aruba, we bespreken ze elk in het kort.

Historisch Museum

Het Historisch Museum is gevestigd in Fort Zoutman, de Willem III Tower, in Oranjestad; het oudste gebouw van Aruba. Zodra je er binnenkomt voel je de sfeer van lang geleden. Het museum omvat een interessante collectie gebruiksvoorwerpen uit de tijd van de Spanjaarden en de Nederlandse kolonisten.

  • Openingstijden: van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 16:30 uur, in weekend eventueel voor groepen op aanvraag.

Numismatic Museum – (Muntenmuseum)

In het muntenmuseum in Oranjestad kun je zo’n 40.000 munten uit meer dan 400 landen bewonderen!

  • Openingstijden van maandag tot vrijdag van 7:30 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur
  • Website: www.museumaruba.org

Archeologisch Museum

Ook het Archeologisch Museum is gevestigd in Oranjestad. Je kunt er een verzameling grote aardewerken potten bewonderen, waarvan enkele de overblijfselen van Aruba’s oorspronkelijke inwoners bevatten. Daarnaast zijn er vitrines met oude artefacten. Het museum is onlangs gemoderniseerd en is daarmee veel interactiever geworden; sommige voorwerpen kun je ook aanraken en er zijn geluidsopnamen.

  • Openingstijden van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur en 13:00 van 16:00 uur.
  • Website: www.namaruba.org

Aruba Aloe Museum and Factory
Wat ook erg leuk is, is om het Aloë museum te bezoeken. Deze wonderplant werd in 1840 geïntroduceerd op het eiland en drukte zijn stempel op zo’n beetje alles; van de architectuur en kunst tot gezondheid en genezing. In korte tijd was ongeveer 2/3 van de oppervlakte van Aruba beplant met Aloë Vera, waarmee Aruba de grootste producent en exporteur ter wereld was.

In het museum en de fabriek kun je alles zien wat met de productie van Aloë Vera te maken heeft, je kunt met een rondleiding met een gids meedoen en in de fabriekswinkel kun je allerlei Aloëproducten kopen.

  • Website: www.arubaaloe.com

Model Trains Museum

Als je in San Nicolas of de Baby Beach bent, maak dan een stop bij het modeltreinenmuseum. Het museum omvat een unieke en fantastische collectie met modeltreinen, -vliegtuigen en –auto’s. De toegang is gratis, maar meestal wel op afspraak. Bel +297-584-7321.