Zeilen Aruba

Zeilen Aruba

Zeilen Aruba

Aangezien er rond de Cariben altijd een constante passaatwind waait, die rond Aruba het meest stabiel is, zijn de wateren rond Aruba mooi vlak en dus ideaal om de meest fantastische zeiltochten te maken. Of je nu kiest voor een catamaran, een grote zeilboot of een klein bootje, je zult zeker genieten op de zee met het kristalheldere en diepblauwe water!

Zeilen Aruba

Kalm water en een constante noordoostpassaat is de droom voor iedere zeiler. Vooral aan de zuidkant van het eiland is het water erg rustig. Bij Palm Beach kun je klein wendbare zeilbootjes huren waar je fijne tochten mee kunt maken. Maar er is ook een groot aanbod aan grote catamarans en zelfs zeiljachten met bemanning.

Je kunt dus, actief, zelf gaan zeilen maar je kunt je ook laten varen, bijvoorbeeld tijdens een romantisch diner op het water of een sunset of full moon cruise!

Houd je meer van het echte werk? Maak dan een zeiltocht naar de kust van Venezuela! Bij de kleine Renaissance Marina in Oranjestad is het mogelijk om een privé zeilschip te huren. Kijk voor meer informatie op www.renaissancemarina.com.

Maar uiteraard ben je niet alleen van Oranjestad afhankelijk. Er zijn ook andere jachthavens zoals Aruba Nautical Club in Balashi, tel. 823 793 en de Bucuti Yacht Club, net ten zuiden van het vliegveld tel. 582 3793.
Waar kun je terecht voor boottochten?

Er zijn diverse verhuurders van zeilboten en catamarans op Aruba. Voor een tochtje met een echte catamaran kun je bijvoorbeeld terecht bij Red Sail Sports Aruba. Zij bieden cruises aan langs Palm Beach en je kunt er snorkelen en speciale tochten maken zoals een dinertocht of zonsondergangtocht. Kijk voor meer informatie op www.Aruba-RedSail.com.  Bij Aruba Watersports Center  kun je ook bootjes huren (Hobie Cats of Laser Optimists), maar je kunt er ook leren zeilen. Kijk voor meer informatie op www.arubawatersportcenter.com. Andere mogelijkheden zijn o.a. Pelican Adventures (www.pelican-aruba.com) en Mi Dushi (www.midushi.com).