Aruba Vliegveld

Aruba heeft een moderne internationale luchthaven; het Queen Beatrix International Airport. Diverse maatschappijen vliegen op Aruba en er zijn verbindingen met alle delen van de wereld. Het vliegveld omvat een gezellig winkelgedeelte waar je ook restaurants en snackshops vindt waar je een hapje kunt eten of iets drinken.

Belangrijke informatie over het vliegveld op een rijtje:

Verbinding met Nederland

KLM en ArkeFly bieden directe vluchten naar Aruba en daarnaast zijn er nog andere maatschappijen die vluchten mét tussenstop bieden.

Vertrekkende vluchten

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om via internet in te checken, dat is erg handig want dan hoef je niet in de rij en alleen maar je koffers af te geven. Voor vluchten naar Europa moet je twee uur van te voren op de luchthaven aanwezig zijn en voor de Verenigde staten zelfs 3 uur.

Vervoer

Om van en naar het vliegveld te komen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt gebruik maken van het openbaar vervoer, een taxi nemen of een auto huren op het vliegveld.

Luchthavenbelasting

Aruba rekent een luchthavenbelasting van $ 33,50 voor Europese bestemmingen en $36,75 voor de VS. Meestal is deze belasting in het ticketgeld opgenomen maar in sommige gevallen, vooral bij aanbiedingen, is dat niet het geval. Let daar dus goed op, zodat je niet voor vervelende verassingen komt te staan.
Parkeren bij de luchthaven

Bij het inrijden van het parkeerterrein moet er een parkeerkaart getrokken worden. Deze kaart moet je bij je houden en in de betaalautomaat doen als je weer weggaat. De prijzen zijn Awg. 2,5 per uur of 25 per dag.

Passagiers wegbrengen of ophalen

Moet je iemand ophalen of wegbrengen, dan kun je voor de ingang van de luchthaven stoppen. Maar let er wel op dat je daar alleen mag staan om iemand in of uit te laten stappen en de bagage te laden of uit de auto te halen. Er wordt hier streng gecontroleerd en als je de auto even alleen laat, heb grote kans dat de wagen op jou kosten weggesleept wordt!