Duiken Aruba

Duiken Aruba

Verborgen wrakkenAruba is voor duikers een waar paradijs. Er is niet alleen een adembenemend mooie natuur onder water met kleurige koraalriffen en vissen, maar er zijn ook een aantal indrukwekkende wrakken van historische schepen en vliegtuigen.  Als het om wrakduiken gaat, vormt Aruba dé topbestemming in het Caribisch gebied.

Bootduiken

De meeste duikplekken om Aruba liggen te ver weg om een vanaf de kant naartoe te zwemmen. Daarom kan men op Aruba vooral bootduiken; men vaart met de boot naar de duikspot en gaat daar met de duikuitrusting het water in. Op Baby Beach Reef kun je wel vanaf de kant een duiktrip maken. Daar ligt het rif meteen aan de kust en kun je dus zo met je duikuitrusting het water inlopen en de prachtige vissen en koralen bewonderen.

Rifduiken en wrakduiken

Bij Aruba zijn een aantal schitterende koraalriffen met prachtig gekleurde vissen en andere creaturen. Daarnaast zijn er 10 wrakken waar je naar mag duiken, waaronder het grootste scheepswrak van de Cariben, de Antilla.

Duikscholen

Er zijn op Aruba een paar duikscholen met gediplomeerde instructeurs die je kunnen begeleiden tijdens een duiktocht en waar je duikcursussen kunt volgen. Heb je al een diploma dan kun je duikuitrusting huren bij de duikcentra en –scholen. Wil je liever niet duiken, dan kun je natuurlijk ook gaan snorkelen; ook dat is een onvergetelijke ervaring! De duikscholen organiseren ook snorkeltochten waar je aan kunt deelnemen. De belangrijkste duikscholen zijn vooral in Oranjestad gevestigd:

  • Aruba Pro Dive (boekings kantoor)Duiken Aruba
  • Red Sail Sports Aruba – Padi Duikschool, www.Aruba-RedSail.com
  • Aqua Windie’s Dive Center – Padi Duikschool, www.AquaWindies.com
  • Dive Aruba
  • Divers Request Diving Education
  • Mermaid Sport Divers Aruba
  • Native Divers Co. N.V.
  • S.E. Aruba Fly’n Dive

Tip; volg een cursus onderwaterfotografie op Aruba! Wees voorzichtig en zorgvuldig op de riffen.  Het is op Aruba streng verboden om stukken koraal of schelpen als souvenir mee naar huis te nemen. Sfeerbeelden van het
duiken in Aruba