Kitesurfen op Aruba

Kitesurfing Aruba

Kitesurfing Aruba

Kitesurfen is een vrij nieuwe en te gekke watersport. Met kitesurfen kom je vooruit door middel van een vlieger , die zo’n 25 meter boven je in de lucht hangt. Op Aruba zijn de omstandigheden om te kitesurfen ronduit fantastisch; het water is lekker van temperatuur en er staat een constante passaatwind. Aruba is dan ook een topbestemming voor  surfers en daarom wordt er zelfs het jaarlijkse Aruba Hi-winds georganiseerd de mondiale amateur surf- en kitesurfwedstrijden.

Kortom, kitesurfen wint met grote snelheid aan populariteit. Niet zo vreemd, want het is zowel om te doen als om naar te kijken ontzettend indrukwekkend; er worden soms snelheden gemaakt van 80km per uur en sprongen van wel 35 meter hoog!

Kitesurfen op Aruba

De oostzijde van Aruba ligt vol in de wind, er zijn hoge golven en diep water. De westkant is veel rustiger, het water is er ondieper, er staat veel minder wind en de golven zijn ook minder hoog. Dit is belangrijk om te weten als je gaat kitesurfen; als beginner kun je beter aan de westkant op de plank klimmen!

Waar kun je terecht

Waar je het beste kunt gaan kitesurfen op Aruba, hangt dus vooral van je niveau af. Heb je nog nooit op een surfplank gestaan, dan kun je goed terecht bij Hadicurari (Fisherman’s Huts) aan de westzijde van het eiland. Maar ook meer gevorderde kunnen hier terecht. Ook op Eagle Beach kunnen beginners het kitesurfen leren. Gevorderde kitesurfers hebben uiteraard veel meer keuze; zij kunnen naar Bachelorr’s Beach (zuidoost), Boca Grandi (zuidoost), Dos Playa (middenoost) en Andicuri Beach (middenoost).
Heb je zelf geen surf attributen?  Geen probleem; bij alle (kite)surfcentra kun je huren wat je nodig hebt. Wil je graag lessen nemen om te leren kitesurfen, dan kun je bijvoorbeeld goed terecht bij Aruba Kitesurfing School (Fisherman’s Huts, Hadicurari Beach) en bij Vela Kitesurf Aruba.

Kitesurfen moet je proberen en je zal zien dat je meteen verslaafd bent. Kijk maar tot hoe hoog jij kunt komen!