Alto Vista kapel

Wil je tussen de overweldigende natuur, het bruisende strand en de swingende cultuur van Aruba even tot rust komen en inspiratie opdoen? Ga dan naar de Alto Vista kapel. Het piepkleine kerkje staat op een afgelegen plek, midden in het platteland. Je komt er door een lange kronkelweg te volgen die is aangegeven met witte kruisjes.

Geschiedenis van de Alto Vista Kapel

Alto Vista kapel

Alto Vista kapel

De plaats is bijzonder, want in 1750 bouwde hier de Spaanse missionaris Domingo Antonio Silvestre, de eerste katholieke kerk van Aruba. Maar daar ging uiteraard een hele geschiedenis aan vooraf. De oorspronkelijke bewoners, de Caiquetio’s bekeerden na de komst van de Spanjaarden in 1499 en later andere Europese kolonisten, in de loop der tijd tot het Christendom. De Europese kolonisten deporteerden de indianen naar andere eilanden waar ze als slaaf aan het werk moesten. Zo kwamen er ook indianen van andere stammen naar Aruba. Alle indianenstammen hadden een ding gemeen; een heel sterk geloof.

Op de plek van de kapel werden al diensten gehouden, maar dat gebeurde gewoon in de open lucht. Silvestre besloot om er een kapel te bouwen. Deze bestond uit klei en stenen en werd in de loop der tijd verwoest. Het huidige kapelletjes werd gebouwd in 1952 en, hoewel het er altijd stil lijkt en de kapel meer een toeristische attractie schijnt te zijn, worden er nog steeds diensten gehouden. Vooral op Goede Vrijdag is het er erg druk en komen er veel pelgrims naar de kapel.
Peace Labyrinth

Achter de Alto Vista Kapel ligt het Peace Labyrinth. Het labyrint is gebouwd door studenten op basis van het Chartres labyrint. Het zijn 11 cirkels waarvan de bochten in vier kwadranten gearrangeerd zijn. 85 Rondgangen rond het middelpunt en een 6-bladig rozet in het midden. Moderne pelgrims doen de ‘peacelabyrinthwalk’als onderdeel van hun pelgrimage om te kunnen bidden, mediteren of voor persoonlijke groei.

Zoals gezegd, een bezoek aan de Alto Vista kapel is er een voor rust en sereniteit!