California Lighthouse

California Lighthouse

California Lighthouse

Helemaal in het noordwesten van Aruba, op de heuvel Hudishibana aan Arashi Road, staat de California Lighthouse, een vuurtoren die je al van ver kan zien staan. De vuurtoren zelf is nou niet echt bijzonder, en je kunt hem helaas ook niet ingaan, maar de omgeving is wel erg mooi. Je hebt er een fantastisch uitzicht over zee en de ruige noordkust van het eiland, over de stranden van Palm Beach en de chique hotels, de golfbaan en bij helder weer zelfs tot Oranjestad. In de avond is het helemaal een magische plek, als de vuurtoren zijn licht over de oceaan laat schijnen!

De toren

Het California Lighthouse is ruim 30 meter hoog, is gebouwd van natuursteen en heeft een classicistisch ontwerp. Je kunt dat zien aan de achthoekige basis van de toren en ook aan de fraaie raam- en deurkozijnen.  De toren is gebouwd tussen 1914 en 1916 en is genoemd naar het gelijknamige stoomschip dat daar op 23 september 1891 schipbreuk leed. De verhalen die de ronde doen vertellen dat het gaat om een zeilschip de SS Californian, maar dit schijnt niet te kloppen. Hoe het ook zij; de vuurtoren is er dus niet voor niets gebouwd.
Lekker eten bij California Lighthouse

Het wachtershuisje dat bij de toren hoorde is niet meer als zodanig in gebruik en is nu omgebouwd tot een Italiaans restaurant waar je tijdens een heerlijke maaltijd kunt genieten van een schitterend panorama. Op het uiterste zuidelijke puntje van het terras van het restaurant, bij de palmboom, heb je het allermooiste uitzicht!