Arikok Natuurpark

Arikok Natuurpark Aruba

Arikok Natuurpark Aruba

Het Arikok Natuurpark beslaat ongeveer 20 % van het eiland en barst van de flora en fauna, en hoewel het op sommige plekken nogal ruig en droog is, kun je er ook genieten van de meest schitterende vergezichten langs de kustlijn. Je vindt er talloze cactussen en bijzondere diersoorten die uniek zijn voor het eiland, zoals de Arubaanse bladvindergekko en de Arubaanse holenuil én; hij is er wel, maar de Arubaanse ratelslang kom je misschien liever niet tegen. Het best kun je het park ingaan met een 4×4 auto, omdat het terrein behoorlijk hobbelig is, maar dan kom je ook bij alle plekjes zoals de Natural Pool, de Blowholes en de Fontein Grot. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste hoogtepunten in Arikok Natuurpark.

Blowholes

Op verschillende locaties langs de rotsachtige kustlijn van Aruba zijn blowholes, ofwel spuigaten. Het is een spectaculair verschijnsel om te zien. Het oceaanwater dat ingesloten is in het gesteente komt op een gegeven moment onder enorme druk te staan, het kan dan nog maar 1 kant op, en dat is de lucht in! Ook in het Arikok Natuurpark vind je van deze metershoge fonteinen. De grootste blowhole ligt net ten noorden van het park bij de Natural Bridge.

Natural Pool (Conchi)

De Natural Pool is populair, zowel onder de toeristen als onder de eilandbewoners. Het is een poel die gevormd is door rotsen die het poelwater van de zee scheiden.

Cunucu Arikok

Ooit was Arikok Park een plantage en dat kun je zien bij Cunucu. Het is een oud boerderijtje gemaakt van klei en met omheiningen van steen en cactussen die dienden om de velden te beschermen tegen hongerige geiten en schapen.
Arikok Heuvel

Vlak bij Cunucu vind je Cero Arikok, een uitzichtspunt waarbij je over Aruba uitkijkt. Een fantastische ervaring.

Jamanota Heuveltop

Het hoogste punt op het eiland is de top van de Jamanota heuvel, ook hier kijk je uit over alle uithoeken van het eiland.

Fontein Grot

Er zijn een aantal kalksteen grotten op het terrein langs de noordkust van het eiland. De Fonteingrot is daarvan de bekendste en de belangrijkste. In de grot kun je verschillende rotstekeningen bewonderen, zoals de roodbruine pictogrammen die door de Caquetios zijn achtergelaten alsmede de muurtekeningen van de eerste Europese kolonisten.

Quadirikiri Grot

In deze grot zijn twee grote kamers met een opening in het ‘dak’ waardoor er zonlicht naar binnen valt.

Boca Prins

Een fraaie baai met wit zandstrand en de ruige rotsen op de achtergrond; een mooie omgeving om wat foto’s te maken!

Dos Playa

Op Dos Playa kun je surfen, kamperen, picknicken en ook weer mooie plaatjes schieten.