The Butterfly Farm Aruba

Butterfly Farm Aruba

Butterfly Farm Aruba

De Butterfly Farm is een oase van rust. Je stapt er een tropisch tuin binnen die barst van allerlei soorten vlinders. Ontdek de ongelooflijke variëteit van deze kleurige natuurwondertjes en leer over hun levenscyclus die al even wonderbaarlijk is; van eitje tot rups en van pop tot vlinder! In de Butterfly Farm zijn gidsen die een 20 minuten durende rondleiding geven en je ten alle tijden alles willen en kunnen vertellen over alle aspecten van de tuin en het leven van de vlinders.

Vlinders zijn in de ochtend altijd het meest actief. Vroege bezoekers kunnen daarom vaak getuige zijn van het proces waarbij de vlinder ‘geboren’ wordt; het moment waarop hij uit de pop kruipt en van een afzichtelijk wezen in een schoonheid verandert. Het is een unieke ervaring en eentje die je graag met de camera wilt vastleggen. Wil je vooral foto’s van de vlinders maken, dan is de namiddag een betere tijd. De vlinders zijn dan een stuk rustiger, waardoor je meer kans hebt een perfect plaatje te schieten.

Tickets en openingstijden

Er is geen beste tijd aan te geven om de Butterfly Farm te bezoeken; dankzij de vrij constante temperatuur op Aruba zijn de vlinders het hele jaar door actief en leggen ook het hele jaar door eitjes. De Farm ligt aan Pal Beach aan de westkant van het eiland. De openingstijden zijn dagelijks van 9.00 tot 16.30 uur. De prijs voor een kaartje kun je vragen door de Butterfly Farm te mailen of bellen (prijzen wisselen per seizoen en soort/aantal bezoekers), maar met dat kaartje mag je zo vaak terugkomen als je wilt.
Tips voor de butterfly farm;

  • Als je wilt dat de vlinders op je landen, trek dan kleding met heldere/felle kleuren aan.
  • Plan je eerste bezoek aan het begin van je vakantie, zodat je de hele vakantie plezier van je kaartje kunt hebben en vaak terug kan komen!

Voor meer info kun je de Butterfly Farm benaderen;

J.E. Irausquin Boulevard

Tel. +(297) 586-3656

Fax. +(297) 587-2344

E-mail: butterflyfarm_aruba@yahoo.com