Diepzeevissen Aruba

Diepzeevissen Aruba

Diepzeevissen Aruba

Mensen die van diepzeevissen (en van vis!) houden, kunnen op Aruba hun hart ophalen. De wateren rond het Caribische eiland zit boordenvol vis; o.a. tonijn, haaien, barracuda, zwaardvis, marlijn, bonito, dorade en de lokaal populaire mahi-mahi (dolfijnvis). De lokale vissers varen in hun kleine bootjes  ’s-ochtends al heel vroeg uit en vangen, vaak met een eenvoudige hengel, gigantische vissen. Toeristen die ook graag het water op gaan, kunnen een  sportvissersboot charteren.

Het leuke is dat je de vangst (die je natuurlijk ook in de jachthaven kunt laten schoonmaken) ook kunt inleveren bij een lokaal restaurant; ze kennen daar het concept ‘catch of the day’ waarbij je de vangst van de dag inlevert in ruil voor een gratis diner. Een heerlijke afsluiting van een sportieve dag!

De boten om te diepzeevissen Aruba

Als je een vissersboot chartert met bemanning, kun je rekenen op de deskundige hulp van  de kapitein en zijn bemanning. Ze hebben volop ervaring met diepzeevissen en zet alles op alles om je een onvergetelijke en winstgevende dag te bezorgen.  Het is gebruikelijk de bemanning een deel van de vangst te geven.

Reserveren van een Diepzeevistocht

Deze gecharterde diepzeevistochten kun je het best ruim van te voren reserveren, omdat ze erg populair zijn, vooral tijdens het hoogseizoen (tussen december en april). Je kunt dit meestal doen via je hotel, of bij de watersportcentra. Daarnaast kun je ook rechtstreeks bij het schip reserveren in de jachthaven van Oranjestad. Je kunt een boot charteren voor een halve of voor een hele dag. Een halve dag kost tegen de US$ 300 en een hele dag tussen de US$400 en $600. Deze prijzen zijn dan inclusief gebruik van de vissersuitrusting en bij een trip voor een hele dag ook drankjes en een lunch en er kunnen maximaal 6 personen mee.
Halve dagtochten duren van  07:30 – 11:30 uur of van 12:30 – 16:30 uur en een tocht voor een hele dag van 07:30 – 15:30 uur.

Bekende charteraars zijn;

  • Mahi-Mahi Fishing Charters,www.aruba-mahimahi.com
  • Driftwood, www.driftwoodaruba.com
  • Kenny’s Toy & Teaser, www.teasercharters.com